Program Vår 2019

Offentliga föreläsningar – Program Vår 2019

Tid: 19:00 – 20:00.

Ladda ned PDF: Program för våren 2019

Torsdag 31/1

1 januari 31 Jonas o Karin

Jonas Hallberg, känd från bland annat radions Spanarna, och Karin Ulveson presenterar tillsammans Karins bok ”Svenska för främlingar”. Om boken: Ebba jobbar som lärare på den kaotiska sfi-skolan Learnitall. Genom dagboksanteckningar, dialoger, elevtexter, verksamhetsdokument, diagram, dikter och foton utforskar Ebba sin roll och sina val i det hela.

Torsdag 14/2

2 Feb 14 Malla Taipale

Malla Taipale har arbetat som rektor i grundskolan under 20 år. I Sollentuna kommun hade hon under några år ansvar för två skolor: Turebergsskolan, som inte längre finns, och Töjnaskolan. Nu verkar hon som konsult och författare. Malla håller föreläsningar om ledarskap, främst i skolan men även i andra branscher. Hon arbetar också som handledare för rektorer/chefer. http://www.mallataipale.com

 

Torsdag 28/2
2 feb 28 Fogelström

Per Anders Fogelström, talar till oss i dag. Fogelström är en av de största Stockholmsförfattarna. I hans Stockholmsromaner Barnserien och Stad-serien, 8 romaner, med Mina drömmars stad som den kanske mest lästa, får man en fantastisk historieberättelse åren 1749 – 1968 om hur de fattiga, förbrukade och utslitna människorna, som ingen visste något om, levde på den tiden. Kent Josefsson, ordförande i Fogelströmsällskapet, berättar om författarens livsvandring, författarskap och samhällsengagemang.

Torsdag 14/3
3 mars 13 Anna Edquist

Anna Edquist, biblioteks-chef och Ewa Rensjö, platsansvarig för Arena Rotebro berättar om Biblioteken i Sollentunas verksamhet och tipsar om böcker.

 

 

 

 

 

Torsdag 28/3

3 mars 28 Elisabet Nemert

Elisabet Nemert är bosatt i Sollentuna, hon har bakgrund som adjunkt på högstadiet och gymnasiet. Efter romanen ”Bortom stjärnan”, som blev en succé, övergav hon läraryrket för att skriva på heltid. Hennes första sju skönlitterära böcker har handlingen förlagd till en historisk miljö. Det har sagts att hon ”skriver i Marianne Fredrikssons anda och förenar spännande intriger med djup och livsvisdom”.

Torsdag 11/4

4 April 11 Anders Björnsson

Anders Björnsson har översatt flera tyskspråkiga författare till svenska. Nu har turen kommit till Marlen Haushofer – En österrikisk Hjalmar Söderberg? I höstas utkom ett novellurval. Relationen kvinnor–män dominerar. De behöver inte vara man och hustru, de kan också vara mor och son, lärare och elev, en hyresvärdinna och hennes inneboende. Hennes roman ”Väggen” har blivit en kulturbok och filmats.

Torsdag 25/4

4 april 25 Ewa Hellström-BoströmEwa Hellström-Boström kommer att visa bilder och berätta om sina vandringsböcker, bland annat till Santiago de Compostela och Dolomiterna, om alpblommor och klättring. Hittills har det blivit sex böcker på Alpina förlag. Gör allt själv – plåtar, skriver, layout med mera, lägger ner mycket arbete på research, därför blir det inte så många böcker, men roligt är det att vara författare och fotograf.

 

Torsdag 9/5

5 maj 9 Povel Ramel-sällskapetPovel Ramel-sällskapet är ett av de många litterära sällskap som finns i Sverige. Sällskapet bildades kort efter Povels bortgång 2007 och har nu ungefär ettusen medlemmar. Dess främsta syften är att hålla Povels verk levande och att sprida hans ord och toner. Nu kommer ett tillfälle att få höra mera om Povel och hans sånger, när Göran Anér, som är medlem i Povel Ramel-sällskapets styrelse, framträder under rubriken ”Povel Ramel – parodiker och glädjefilosof”.

 

Annonser