Höstens program 2018

torsdag 6/9

6 sep
Ulf Broberg, Ulf Durling, Kjell E. Genberg, Helena Sigander och Cecilia Wennerström är alla kända författare av romaner och kortare texter. Inte minst kända i Sollentuna där alla talat inför Skönlitterära Sällskapet. Den 6 september kommer de tillbaka i samlad tropp för att berätta om sina noveller i den sprillans nya och spännande samlingen Alla tiders brott som innehåller skrämmande berättelser från vikingarnas dagar ända till en oviss framtid.

 

torsdag 20/9
20 sep
Per Berg bor i Stockholm, som liten drömde han om att bli stuntman, men blev med åren höjdrädd och fick försämrad syn. Istället blev han författare, nog så riskfyllt och spännings-laddat. Debuterade förra året med romanen Brajabiblioteket, en skruvad satir om hur man räddar ett bibliotek med olagliga metoder. Är han inte på sitt bibliotek är han möjligen på resande fot, kanske i Colombia på jazzklubb.

torsdag 4/10
4 okt
Jon Kahn är en Stockholmsförfattare som skriver romaner om verkliga människoöden och om Stockholm i världen. Teman är kärlek, längtan och främlingskap. I ”En osannolik kärlekshistoria” berättas om kärlek efter andra världskriget mellan en judisk man och en kvinna vars far var nazist. Hur berättar man allt för varandra? I Simons längtan får vi följa Simon från den svenska kolonin Saint Barthelemy till Stockholm. Det handlar om hur svårt det är att hitta hem.

torsdag 18/10
18 okt
Fd ordförande i Hjalmar Söderbergsällskapet, professor emeritus Nils O Sjöstrand berättar om Hjalmar Söderberg, hans liv och verk. Söderberg föddes 1869 och avled 1941. Hans författarskap är en del av den klassiska svenska litteraturhistorien. En del av hans romaner & noveller har återkommande filmatiserats.

torsdag 1/11
1nov
När Susan Casserfelt skickade sin debutdeckare Prästens lilla flicka till förlag ville ingen ge ut den. Fem år senare gjorde boken succé – och gick till final som årets spänningsroman 2017. Skillnaden: den var utgiven i ljud. Susan började som egenutgivare och har gått den långa vägen för att nå listorna. Hennes tre deckare i Höga Kusten-serien är tätt skrivna med ett rakt språk och är historier med starkt framåtdriv.

torsdag 15/11
15 nov
Ulla Hasselmark  är journalist, fotograf och författare. I sin Fröbok berättar hon om fröernas magiska värld. Vill du veta mer om hur man samlar in fröer, sår och tar fram egna växter, om vintersådd, stratifiering, inomhusodling av vitaminbomber, kom och lyssna när Ulla inviger oss i den värld hon själv så länge utforskat.

 

torsdag 29/11
29 nov
Karin Eberhardt Grönvall debuterade som författare sent i livet – i juni 2016 kom hennes debutroman, Hjärngrepp, en månad innan hon fyllde 70 år. Romanen bygger till stora delar på egna upplevelser och handlar om hur en ”vanlig” kvinna hamnar i klorna på en karismatisk man som mer eller mindre tar över hennes liv.

Programmet i PDF:

Skönlitterära Sällskapets Program Hösten 2018

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s