Nytt Program för våren 2018

Offentliga föreläsningar – Program Våren 2018

Det nya programmet får våren 2018 är nu färdigställt. Nytt för i år är att seminarierna kommer äga rum varannan vecka.

Terminen smygstartar 16 Januari med utdelningen av Helga Priset!

 


Torsdag 25/1 Astrid Ståhlberg, författare och entreprenör, verksam internationellt inom utbildning och utveckling. Fyra böcker har hon publicerat och den femte är på gång. Hur kom böckerna till? Astrid berättar om den livsväg hon trampat upp, om livsengagemang, kreativitet och skrivande.

Torsdag 8/2 I Sollentuna bibliotek, som ligger mitt emot Star Hotell finns ett stort kulturellt utbud, inte bara av böcker. Bibliotekets eldsjälar berättar om verksamheten och presenterar några nya böcker som biblioteket köpt in.

Torsdag 22/2 Ebba Range, det började med att hon tog tag i en gammal dröm hon hade om att skriva. Skrivarlinjen på Sundbybergs folkhögskola och kurser på Skrivarakademin hjälpte henne att utveckla det manus som blev grunden för den bok som i dag finns ute hos nätbokhandlarna.

Torsdag 8/3 Anders Blomström sa upp sig och började skriva romaner från 1300-talet. Rov-riddarnas tid kom 2010. En berättelse om en hjälte och greve-mördare, danskarnas Robin Hood. Medeltids-deckaren Eldskytten kom ut 2016. Boken utsågs till Årets bästa deckardebut 2016 av Deckarlogg. Översätts nu till tyska och italienska. I år kommer hans tredje bok, Ge mig fri. En kärleksroman. Redan nästa år utkommer Smutsiga hjärtan, andra delen i deckarserie.

Torsdag 22/3 Anita Hammarstedt. Som pensionär började jag skriva en bok om mig själv och mitt liv för att bevara historien för barn och barnbarn. Det resulterade i boken Mitt liv. Skrivandet var så roligt så jag beslutade 2011 att börja på en bok om min farmor, ytterligare böcker har tillkommit efter den.

Torsdag 5/4 Rose Tillberg Mattsson är mest känd som författare i det korta formatet. Hon debuterade i novellantologin Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige 2014 och har sedan dess utkommit med ett tiotal noveller på olika förlag. Hotelldirektören är den första boken i en planerad trilogi.

Torsdag 19/4 Christina Falkengård, född i byn Rörvattnet, där Norge går som mest in i Sverige, bor numera på söder. Hon har arbetat som förlagsredaktör, chefredaktör, redaktionssekreterare mm. Efter sin senaste bok om Glasverandor har hon påbörjat ett nytt spännande bokprojekt som hon vill berätta mer om.

Vårprogrammet i PDF : våren-2018_ny

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s